LightWeb

Ny suksess for Markens Grøde

- Folk har kost seg og jeg har solgt honning, sier Roger Skjelmoen fra Rudshøgda. Han var en av flere nye deltagere på årets Markens Grøde og hadde to trivelige dager i Snilsberg Familiepark.

Etter to års fravær dukket det populære arrangementet opp igjen.I regnbygene lørdag morgen var det godt for utstillerne å krype inn i det store teltet i eplehagen på Snilsberg. Foruten bruktmarkedet, var en rekke utstillere plassert her. Kari Ingstad fra Nes solgte håndmalte produkter, Hege Hagen og Karianne Dårstad fra Gaupen hadde en stor stand med egenproduserte smykker og håndarbeidsproduker eller for å si det på en annen måte: Håndlagde bruksting til deg selv eller en du er glad i.


Frantz Anders Bakken solgte hele brett med egg direkte fra onkel Bjørns høner i Lismarka, mens
Sandra Bakken kom helt fra Trondheim for å selge shake, krabbesticks og hjemmelagde kaker.
En av de som har vært med på Snilsberg helt siden det førte Markens Grøde ble arrangert i 2001, er Bakken Øvre Gardsmat. Ole Martin Kildal har i mange år tryllet fram særegne produkter med den gode smak på gardsbruket i Skogbygda i Løten. Pultost, spekeskinke, is og gardsburgere ga publikum en smaksopplevelse utenom det vanlige.
Ved den gamle bakerovnen i hagen var selvsagt Trine Gotaas fra Brumunddal. Hun har blitt som en del av møblementet på Snilsberg og bidrar alltid med nye, spennende og smakfulle produkter.
- Jeg er utsolgt, sa hun tidlig lørdag formiddag, og brukte mye av lørdagskvelden til å bake nye og smakfulle bakervarer. Boka Lysår var også etterspurt. Folk liker tydeligvis ikke bare å smake på hennes produkter, men ønsker også å studere hennes tanker og opplevelser mer inngående.


Solveig Askvold fra Moelv har også blitt en sann Snilsberg-venn. Henne grønnsaksuppe har blitt et av kjennemerkene på Markens Grøde - alltid smakfull og god med grønnsaker f ra Mjøsfrukt som hadde en stor stand lørdag og søndag.
Mye skulle dreie seg om hest lørdag, men på grunn av mye regn lot det seg ikke gjøre å høste poteter og slå havreåkeren med hest. Presentasjonen av de tre hesterasene ble likevel stødig ledsaget av Åge Øibakken i Landslaget for Dølehest. Han la vekt på at alle heste-interesserte har et ansvar for å bevare og redde de norske hesterasene - dølahest, fjording og nordlandshest.


Søndag var dagen for den gode smak. Her bidro flere, men mest oppmerksomhet vakte Sund Sag & Mølle som malte bygg på ei gammeldagskvern trukket av en Gråtass traktor.
Byggmjøl har fått sin renssanse i Norge. Riktignok er det mer utfordrende å bruke byggmjøl til baking, men det er langt sunnere.


Trine Gotaas bakte denne gang med linmjøl fra Snilsbergs egen linåker. Alt var ikke modent i helga, men snart kommer vel høstsola og redder åker og eng.


Markens Grøde på Snilsberg fikk en hyggelig gjenoppstandelse. Det er alt bestemt at neste års arrangement legges til første helga i september. En komite bestående av Trine Gotaas, Solveig Askvold, Roger Skjelmoen og Rita Bakken Johannessen vil arbeide med en videre utvikling av arrangementet hvor fokus rettes enda sterkere mot mat og matkultur.


Og et lite tips kan vi gi om du vil ha noe godt:
Sett panna på middels varme, surr sammen tyttebærsyltetøy og honning. Avslutt med en liten vodka-skvett før du tømmer sausen på vaniljeis. Vips har du fått en smakfull dessert med særpreg. Slikt kan du lære mer om på Markens Grøde neste år.

Presentasjon av de norske hesterasene var et populært innslag. Her ser vi stolte jenter med dølahest og fjording.
Moises Matos kom helt fra Meråker for å delta på Markens Grøde med salg av alpakkaprodukter. Han er i likhet med produktene opprinnelig fra Peru.
Nedre Sund Sag & Mølle tar vare på en god tradisjon. Sittende fra venstre ser vi Ludvik Hemstad og Arne Steinar Sollien. Ved grautgryta står Arne Knutsen, mens Klara Nedvik nyter en grauttallerken med speltmjøl. Mange vil smake Trine Gotaas sine produkter og lære av hennes erfaringer.


Snilsberg Familiepark:

Adresse: Nyhushøgda 73, N-2355 GAUPEN
Telefon: +47 62 35 44 44
Mobil: +47 908 68 950
Webebside: www.snilsberg.no
E-post:arnfi-jo@online.no
 
Tilbakemeldinger

Facebook

Vær


Kart             
 

© LightWeb